Metsä

Metsä – tuo suomalaisen sielunmaisema, on myös mitä parasta kiireisen elämän vastapainoa niin keholle kuin mielelle. Se kohentaa sekä fyysistä että psyykkistä terveyttä ja hyvinvointia. Tämä on muuten ihan tutkittu juttu, metsän vaikutuksia on tutkittu esimerkiksi mittaamalla, miten aivot reagoivat stressiärsykkeisiin, ja metsäterapiaa suosittelee jopa aivoliitto.

Viikonloppuna olin metsässä koko päivän. Metsäretki kesti viitisen tuntia, sisältäen sekä kävelyä että taukoja. Kun kännykkä on repun pohjalla ja polttavimmat jutunaiheet ystävän kanssa keskusteltu, alkaa hiljaisuus. Patikointi metsässä on käsittämättömän terapeuttista, ei ole juuri muita ärsykkeitä kuin polun seuraaminen ja risujen tai muiden esteiden ylittäminen. Tunnista toiseen tarpominen alkaa viemään mieltä transsiin, sitä vain tekee – asettaa jalan toisen eteen.

Asun Helsingissä, joten itseäni lähimmät kansallispuistot ovat Nuuksion alue ja Sipoonkorpi. Usein, kuten nytkin, kohteeksi valikoitui Sipoonkorpi, ja koska reissukaverini on kokenut metsänkävijä, lähdimme kulkemaan merkittyjen reittien ulkopuolisia polkuja. Näin saimme tosiaan olla omassa rauhassamme.

Metsässä kävely on mielettömän hyvää liikuntaa. Siinä tulee nousuja ja laskuja, epätasainen maasto tekee liikkeestä monipuolista sekä kehittää koordinaatiokykyä. Pitkä, matalan sykkeen harjoitus lisää peruskestävyyttä ja polttaa kaloreita, kuin huomaamatta.  Koko päivän ulkoilun jälkeen ei unta tarvitse kauaa odotella ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s