Eteeriset öljyt ja ihonhoito

Huomaan vuosi vuodelta suosivani luonnonkosmetiikkaa niin ihonhoidossa kuin muussakin kosmetiikassa. Myös eteeriset öljyt ovat osa ihonhoitoani, monet niistä hoitavat kasvojen ihoa ilman kemiallista kuormitusta. Rosmariini, timjami ja kataja elvyttävät verenkiertoa, desinfioivat tulehtunutta ihoa sekä tasapainottavat rasvoittumista. Sitrusöljyt raikastavat, kirkastavat ja tasoittavat ihoa ja niistä voi olla apua myös suurentuneisiin ihohuokosiin ja pigmenttimuutoksiin. Eteerisistä öljyistä pelargonia on suosittu ikääntyvän ihon hoidossa sen kosteuttavien, rauhoittavien ja ikääntymisen merkkejä häivyttävien ominaisuuksien ansiosta. Teepuuöljy, sitruuna ja eukalyptus puhdistavat kasvoja ja niillä on antibakteerisia ominaisuuksia. Lähes kaikissa eteerisissä öljyissä on ihoa helliviä, rauhoittavia, sekä tulehdusta hillitseviä ominaisuuksia.

Eteeriset öljyt sopivat parantamaan kasvojen ihoa yleisesti, mutta niistä voi myös saada apua moneen spesifiseen iho-ongelmaan, kuten psoriakseen, akneen, auringonpolttamiin, huuliherpekseen ja vyöruusuun. Näihin eteeristä öljyä on tehokkainta käyttää paikallisesti kohdistettuna, mutta kuitenkin aina laimennettuna.

En ole kosmetologi, ja kirjoitukseni perustuvat opiskelemiini asioihin ja omiin kokemuksiini. Huomoithan myös, että liika on liikaa, joten en suosittele lisäämään eteerisiä öljyjä kaikkiin ihonhoitotuotteisiin samaan aikaan, vaan valitse itsellesi sopivin/sopivimmat 🙂

Eteeriset öljyt ovat hyvin vahvoja, joten less is more.

Miten käyttää eteerisiä öljyjä kasvojen ihon hoidossa?

Epäpuhtauksiin

En tiedä teistä, mutta ainakaan omat kasvoni eivät ole murrosiän jälkeenkään säästyneet epäpuhtauksilta, finneiltä ja mustapäiltä.

Suoraan näppyyn: Sekoita pari tippaa (huom. vain pari tippaa!) teepuuöljyä esimerkiksi pieneen määrään aloe vera geeliä (tätä löytyy ainakin isoimpien tavaratalojen kosmetiikkaosastolta sekä luontaistuotekaupoista) ja töpötä sitä epäpuhtauden päälle.

Puhdistustuotteessa

Erityisesti epäpuhdas tai akneiho hyötyy esimerkiksi pelargoniaöljystä, teepuuöljystä, laventelista, rosmariinista tai salviasta. Muutama tippa puhdistustuotteeseesi boostaa sen ihollesi vielä tehokkaammaksi.

Kasvovetenä

Kasvovesi on mitä yksinkertaisin tapa ottaa eteeriset öljyt osaksi päivittäistä ihonhoitorutiinia ja oma suosikkini. Voit tehdä kasvoveden puhdistetusta vedestä ja valitsemistasi eteerisistä öljyistä (1dl veteen n. 10 tippaa öljyä). Itse olen lisännyt eteerisiä öljyjä jo käyttämääni luonnonkosmetiikan kasvoveteen. Tällä hetkellä suosikkeja kasvoveden joukkoon ovat rosmariini ja sitruunaöljy.

Yövoiteessa

Pari pisaraa ihoa rauhoittavaa laventelia tai kosteuttavaa pelargoniaöljyä maksimoi yövoiteesi tehon. Jos käytät kasvoöljyä, ovat eteeriset öljyt täydellinen lisä sen joukkoon. Kokeile esimerkiksi frankinsensia, joka hoitaa vahingoittunutta ihoa sekä tasoittaa ryppyjä ja arpia.

Jos haluat lukea enemmän eteerisistä öljyistä yleisesti, kirjoitin aiheesta täällä.

Kuulisin mielelläni myös teidän kokemuksianne aiheesta ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s