Parasta just nyt

Marja-aroniat ja puolukat alkavat ainakin eteläisessä Suomessa olemaan kypsiä. Myös sieniä on hyvin!

Kuva otettu eilen Sipoonkorven kansallispuistossa

Pimeät illat. Virittelin valosarjan parvekkeelleni ja parina iltana kynttilöitäkin poltellut ulkona. Elo- ja syyskuu ovat kuukausista tunnelmallisimmat.

Kota. Taloyhtiömme pihassa on grillikota, ja pimenevissä illoissa siellä on todella tunnelmallista istua ja tehdä ruokaa. Tai vaikka vaan istuskella. Kynttilän valossa, tietenkin ❤

Viime viikonloppuna kutsuimme ystäviä kotaan. Grillissä valmistui hiljalleen teryakilohi, kvinoalla täytetyt paprikat (vegaaninen), grillatut pikkuperunat ja marinoitu tofu.

Lohi marinoitiin reilulla kädellä teryaki- ja soijakastiketta sekä sitruunankuorella.

Perunat onnistuivat todella hyvin. Keitin niitä ensin muutaman minuutin, jonka jälkeen sivelin niitä oliiviöljyllä, sitruunamehulla, valkosipulilla sekä suolalla ja pippurilla. Vartaita kypsennettiin grillissä kunnes olivat tumman rapsakoita.

Täytettyjen paprikoiden ohje löytyy täältä.

Syksy on ihana vuodenaika, etenkin kun on aurinkoista ja lämmintä. Värit ovat täyteläiset ja ilmassa on kypsymisen tunnelma. Syksy on muutenkin uuden alku, on ihanaa suunnitella tulevia viikkoja ja kuukausia. Uutena juttuna aloitan työpaikkani ”käsityökerhossa”, jossa syksyn projekti on makramee(!), ja tilasin myös lisää kynttiläntekotarvikkeita Limepopista. Kesän jälkeen tuntuu hyvältä kaivaa esiin syysmekot ja vaatteet, murretut sävyt ja paksut huivit.

Mikä sulle on parasta just nyt?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s